sunnuntai 10. helmikuuta 2013

2. Työssäoppimispaikan esittely: Kohtaamo

Mikä tämä TOP-paikka on?


Kuinka päädyin tähän TOP-paikkaan?

  • Päädyin Kohtaamoon opettajani kautta. Hän ehdotti minulle pitkä aika sitten minulle silloin tuntematonta paikkaa, jossa olisi tarjolla radiotyöskentelyä. Olen ollut kiinnostunut radio- ja tv-alasta jonkun aikaa, joten päätin tietenkin ottaa paikan vastaan.
Mitä olen tehnyt?
  • Ensimmäisellä TOP-jaksollani pääsin tekemään radio-ohjelmaa haluamastani aiheesta johon valitsinkin koulukiusaamisen. Työskentelyyn kuului rehtorin, poliisin ja entisen koulukiusatun haastatteleminen, kiusaamiseen liittyvien taustatietojen etsiminen ja ohjelman käsikirjoituksen miettiminen sekä puhtaaksi kirjoittaminen. Niin, ja tietenkin äänityslaitteen käytön opetteleminen - laitetta oli todella helppo opetella käyttämään, vaikken olekaan mikään tekniikan mestari! Alla kuva laitteesta, jota käytin:
(Kuva napattu Googlesta.)

Mitä olen tehnyt? Vol 2.

  • Tällä toisella työssäoppimisjaksollani olen päässyt tekemään tätä blogia ja osallistuin myöskin digitarinakoulutukseen (linkki kertoo hieman enemmän, mitä kys. koulutus tarjoaa ja mitä se on). Koulutuksen ensimmäisessä osassa luennoitiin hieman digitarinan alkuperää ja kirjoitettiin teksti joka sitten luettiin nauhalle. Suoritan koulutuksen toisen osan huomenna maanantaina. Silloin yhdistän äänitteeseen valikoimani teemaan sopivat kuvat ja homma on valmis! Tästä linkistä pääset selailemaan muiden tekemiä digitarinoita vuodelta 2009.


Työssäoppimispaikan plussat

  • Mielenkiintoista työtä ja tekemistä on aina riittänyt sekä löytynyt eikä tylsiä hetkiä juurikaan ole ollut. 
  • Olen päässyt tekemään monipuolista hommaa niin kotona, paikan päällä kuin ympäri kyliä ja kuntia.
  • Asiantuntevat ohjaajat ovat olleet todella isona apuna etsiytyessäni alan saloihin. 
  • Tehdystä TOPista saa pyydettäessä työtodistuksen.

Kenelle suosittelen?
  • Sinulle, joka olet harkinnut radio- ja tv-alaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti